Bitter! Inte jag inte....


Kl ringde okristligt tidigt imorse då jag var absolut tvungen att tvätta, korgen höll på å rinna över och strumporna höll på att ta slut.. Till saken hör den att jag hatar att tvätta, men älskar att stryka går det ihop sig? Inte nog med den äckligt tidiga morgonen dessutom är det skitväder utanför fönstret! Jaja, för att pigga upp mitt redan tjuriga och trotsiga humör läser jag igenom Aftonbladets oviktiga artiklar om diverse skitsaker! T ex att dom har botat stackars Måns Zlemmiglövs nakenfobi, men guuud så bra.. Kan dom inte skicka någon nisse som botar min fågelfobi för att sedan skriva om det i Aftonbladet, ja just ja jag är ju inte känd.. hm!!!!

Har iaf nu fått i mig morgonkaffet och livet känns redan lättare, ser också fram emot en shopping eftermiddag med Carro.. Det är en som kan liva upp mitt humör, lovely!

Nehepp, dax att ta tag i tvätten, diska, dammsuga, moppa golven och kanske gå en promenix!

Sudda sudda sudda sudda bort min sura min, sudda sudda sudda sudda bort min sura min.
Munnen den ska skratta o va glá munnen den ska sjunga tralllalalalalala.
Munnen har vi fått för vi ska tralla, tralla!
Så sudda suddda bort min sura min!!!!!!!!!  (slutar den så tro)

Yeeej känner mig redan på bättre humör, hello happy Hanna :) goodbay grumpy Hanna :(


En tanke!


Då man har ett jobb inom äldrevården har man träffat äldre människor som etsat sig fast i minnet och personer som bara har flutit förbi och glömts bort..
En person som etsat sig fast är en gumma på lite över 90 år, jag har följt henne under alla år och hon har kommit att bli en väldigt betydelsefull person för mig som alltid haft konsten att göra en glad.. Det kan räcka med att hon ger mig ett leende, eller berättar något från hennes ungdoms tider och jag lyssnar alltid med samma intresse då denna gumma är väldigt vis!

En dag för ett par år sedan kom jag in till henne, då visade hon mig ett papper där hon hade skrivit en dikt när hon var 80 år.. Den är så sann, här kommer den :

Vid närmare eftertanke!

Man börjar bli gammal och benen känns tunga, vad tiden går fort nyss var dom så unga.
Och pinnade på i vägen nånstans, de svängde så ystert på banan i dans.
Med skavsår på fötter av skor som var trånga, man cyklade hemåt på vägar så långa.
Man kände ej smärta man hade ju roligt, man upplevde allt som vackert och soligt.
Men nu börjar stegen bli trötta och stumma, jag går nu här som en grå liten gumma.
Men skulle väl andan nån gång falla på, så kan jag nog dansa en vals eller två. / Svea 80 år

//Lu


Bra start!

En strålande start på denna dag, sov aningens för länge men vad gör det.. Men nu sitter jag här, kikar på efter tio med Malou som intervjuar Isabella Scorupco med mitt kaffe i handen och solen skinande utanför fönstret!! Jag tror minsann inte det kan bli en bättre start på dagen än såhär, UNDERBART!

Idag blir det lugna puckar för mig, ska ta och städa av lite vilket verkligen behövs.. Kommer att ta en promenix och ev åka till Vingåker för att göra lite nytta, men det återstår att se om det bli av!

Bara 12 dagar kvar, sen får jag börja jobba :)

Hoppas alla får en underbar dag, å glöm inte att stanna upp och njut av solen!!

/ Lu


Dagens...

Lyxlirare, det är jag det :) Har inte behövt göra många knop idag, först skön träning å direkt efter det en trevlig lunch hos Hanna med god mat! Mor o far kom förbi en sväng för att skryta lite om den stundande Egypten resan
som dom åker på imorgon, bjussade självklart på lite kaffe!!
Sen blev det våfflor på bryggaregatan, det var också smarrigt och sällskapet är ju kanon :)
Hängde med Carro till träningen, det ser riktigt bra ut för laget nu tycker jag.. Dock aningens för många skott som gick över mål istället för på, får hoppas på ändring till söndag då det är match!!!

Nu sitter jag här i lyan och ensamheten är väldans påtaglig idag, tror jag lägger mig och läser!!!

Nöjd med min dag :)

//Lu

Uppdatering!


Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinnet!

The sun makes me happy :)


RSS 2.0